taxatie.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
maandag 11 december 2023

Fukking verkoopt RiskView aan Janssen

Schadehulp-directeur Frank Fukking heeft RiskView, het bedrijfsonderdeel voor waardebepalingen, inspectiediensten en vooropnames, verkocht aan Jeroen Janssen van taxatiebureau Agitax uit Haps.

Fukking besloot tot verkoop van dit bedrijfsonderdeel, dat werkt in opdracht van verzekeraars en volmachtbedrijven, vanwege de toegenomen werkzaamheden voor Schadehulp, waardoor RiskView onvoldoende aandacht kon krijgen. Dat is echter niet de enige reden: "Wij hebben vorig najaar besloten ons nadrukkelijker bezig te gaan houden met diensten op het gebied van contra-expertise. Daardoor zou het kunnen gebeuren dat wij als Schadehulp betrokken raken bij een schade waarbij wij vooraf met RiskView zelf de herbouwwaarde hebben vastgesteld. Vanwege deze mogelijke belangenverstrengeling is het niet langer wenselijk beide bedrijfsonderdelen in bezit te houden", aldus Fukking.

Voor Janssen is een al langer levende wens in vervulling gegaan om een eigen bedrijf te starten: "Als werknemer bij taxatiebureau Agitax heb ik inmiddels een ruime ervaring opgebouwd in het vaststellen van waarden van gebouwen en inventarissen. In goed overleg met directeur Venant Lemmers heb ik besloten RiskView over te nemen en daarnaast voorlopig ook voor Agitax taxatie- en inspectiewerkzaamheden te blijven verrichten."

RiskView blijft het komende half jaar nog gevestigd bij Schadehulp in Zelhem.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning