taxatie.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
donderdag 30 mei 2024

Beursblik: Keijser Capital wijzigt taxaties Nederlandse financials

De adviezen voor KasBank en SNS Reaal werden beide verlaagd naar Hold van Buy. Daarnaast kregen BinckBank en Delta Lloyd een lager koersdoel.

Keijser Capital heeft de taxaties van Nederlandse financials aangepast. Analist Nico van Geest verlaagde het advies voor SNS Reaal naar Hold van Buy. Het koersdoel werd gezet op 4,30 euro van 6,00 euro. De analist stelt dat het aandeel SNS Reeal goedkoop oogt, maar dit eigenlijk niet is gezien de lage hefboomwerking en het lage rendement op eigen vermogen.


KasBank werd eveneens verlaagd naar Hold van Buy bij een koersdoel van 13,50 euro tegen een oud koersdoel van 16,50 euro. Van Geest baseert de taxatie op een koers/winstverhouding van 9,5 en een verhouding tussen de boekwaarde en de koers van 1,0.


BinckBank blijft Add, maar bij een lager koersdoel van 13,50 euro van voorheen 16,00 euro. Van Geest stelt dat de winstgroei dit jaar stagneert bij hogere marketingkosten, lagere marges op sparen en prijsdruk van de concurrentie.


Het Buy advies voor Delta Lloyd bleef staan. Van Geest verlaagde echter het koersdoel tot 19,00 euro van 23,00 euro.


Het Buy advies en koersdoel van 9,50 euro voor ING werden herhaald. Van Lanschot en Aegon kregen geen advies of koersdoel.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning